Zaterdag 24 september 2022

Aanvang 16.00 -20.00 uur

Muzikaal diner
Genieten van een heerlijk 3 gangen diner verzorgd door Woodies , in de unieke omgeving van de Beleef en inspiratietuin De Ank. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Trio in Petto.

Programma:
Zaterdag 24 september aanvang 16.00 – 20.00 uur
Ontvangst met een glas bubbels of een drankje naar keuze
Live muziek Trio in Petto
Luxe 3 gangen diner samengesteld door Woodies, eten en drinken

Prijs
De kosten voor het 3- gangen diner inclusief 4 drankjes bedragen € 50,-. “Vrienden van Kek” ontvangen een korting van € 5,- p.p. op de toegangsprijs.
Reserveren voor dit diner kan via: info@kunstenkunstig.nl .

TRIO IN PETTO  timmert al jaren aan de weg met akoestische muziek waarin de nadruk ligt op Ierse volksmuziek en Balkanmuziek. We maken ook uitstapjes naar hedendaagse folk, blues en ballads. Veelal driestemmige zang  en voor de begeleiding gebruiken we afwisselend piano, contrabas, viool, mandoline, gitaar, tin wistle en accordeon. Het repertoire van In Petto bevat  zowel zangnummers als instrumentale nummers. Per nummer is bekeken welke instrumenten daar het beste bij passen. Hierdoor is een afwisselend programma en een eigen sound ontstaan.


Zondag 25 september 2022
Geopend van 11.00 – 18.00 uur

Muziek

Het muziekprogramma biedt weer volop variatie en er vinden verschillende optredens plaats verspreid over het terrein.

Merel

Muziek is de grootste passie van Merel Geerdink (15 jaar). Samen met haar gitaar voelt ze zich op haar best. De muziek die zij speelt varieert van country tot pop tot jaren ’60-’70.
Als ze mensen blij kan maken en raakt met haar muziek dan heeft ze haar doel behaald.

Kunst mét

Nadat Willem Peren, na 17 jaren “Kunst met Peren”, besloot te stoppen met optreden heeft Joop Wallerbosch zijn jeugdvriend en zanger/gitarist Eric Sloot bereid gevonden de plaats van Willem in te nemen om zo verder te kunnen gaan met het duo onder de nieuwe naam “Kunst mét”.  Samen voorzien zij zo menig feest en kroegavond van passende muziek.

Akoestische luisterliedjes, swingende dansmuziek tot aan stevige rocknummers passeren de revue.

“Kunst mét” staat garant voor nostalgisch luisteren en swingen!

Green Valentine

 Bill Withers, Bruno Mars, Melody Gardot, Michael Jackson, Alicia Keys, Stevie Wonder en Jamie Cullum… Soul en pop met een jazzy inslag passeren de revue binnen het repertoire van Green Valentine. Maar ook uitstapjes naar blues, country en lounge worden niet geschuwd.
De bezetting bestaat uit Valentine Reijers (zang, percussie), Joël Groen (piano, gitaar, percussie) en Dayenne Wielheesen (basgitaar, achtergrondzang).
Green Valentine speelt op diverse gelegenheden. Van een intieme bruiloftsceremonie en luisterconcert tot een feest waar gedanst mag worden.

De leden van het trio zijn allen afkomstig uit de Achterhoek en hebben allen een brede, uiteenlopende muzikale ervaring.

Mind the Blimp

 “Geïnspireerd door bands en muzikanten zoals UFO, Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Stray Cats maakt Mind the Blimp deel uit van de hard- en bluesrock scene. Bestaande uit Lindsey Ausma, Tygo Verholen, Lucas te Boekhorst en Max te Boekhorst spelen ze eigen nummers  afgewisseld met covers.”

Timo van de Sande

Van rustig tot up-tempo, van pop tot rock en van verhalende nummers tot ‘cheesy’ liefdesliedjes. Zo zou je het repertoire van singer-songwriter Timo van de Sande kunnen omschrijven. Aan de basis van de liedjes staat meestal de gitaar, het instrument waarop Timo zijn optredens geeft. Op de studiotracks bouwt hij er echter een band omheen. In 2021 heeft Timo de Nijmeegse studentenmuziekwedstrijd ‘Kaf en Koren’ gewonnen en was zijn single Postcards de podiumplaat op Radio Gelderland. Op 18 maart is zijn EP ‘Break Free’ uitgekomen, waarvoor hij live video’s heeft opgenomen op het poppodium van de DRU fabriek in Ulft.

Rubiamorena 

Een volledig akoestische band met een zuidelijke flair. Een fijne mix van Hot Club de France, Latin, Pop en Funk’. De solide basis van deze akoestische band bestaat uit Chris Jager (  gitaar ) en Sunniva Jager (zang). Op Social media wordt het duo veel genoemd als ‘ de Akoestische Sfeermakers, en dat is precies wat het is!
Ontmoet twee muzikale reizigers die de ruggengraat vormen van de formatie Rubiamorena. Laat je verrassen door de passie waarmee de gitarist en zangeres prachtige en uiteenlopende nummers van diverse iconen uit de muziek vertolken. Ze spelen fantastische liveshows en inspireren mensen met hun mix van originele (latin) popmuziek, soul en funk. Verschillende uitgebrachte singles belanden op nationale radio en worden o.a. gedraaid door Frits Spits. De stem van Sunny wordt wel eens beschreven als een mix tussen  Vaya Con Dios en Amy Winehouse.

Judith Baakman
Harpiste Judith Baakman is op haar 9e jaar begonnen met harplessen bij Diana de Vries (harpiste Gelders Orkest). Diana de Vries heeft haar geschoold in het spelen van klassieke en Keltische muziek. Na 10 jaar werd het tijd voor een muzikale verbreding en is Judith Baakman overgestapt naar lessen bij Marjan de Haer. Tijdens deze lessen heeft Judith Baakman zich verdiept in het spelen van lichte muziek, zoals Zuid-Amerikaans, pop, blues, jazz enz.. Ook heeft Judith tijdens deze lessen leren improviseren, arrangeren en componeren. Verder heeft zij verschillende workshops en cursussen gevolgd. O.a verschillende onderdelen van het International Harp Therapy Program en een jazzharpcursus in Brazilië. De laatste jaren heeft Judith vooral harplessen gevolgd bij de Schotse harpistes Cheyenne Brown en Rachel Hair om zich verder te bekwamen in Keltische muziek.

In 2013 heeft ze haar eigen Harpstudio Harppiness geopend in Terborg. Het is een fantastische ruimte voor het geven van harplessen, workshops, cursussen, lezingen en concerten. Harpstudio Harppiness hoopt een bron te zijn voor inspiratie, creativiteit, ontwikkeling en geluk. In de zomer van 2017 heeft ze haar Master Kunsteducatie bij ArtEz in Zwolle behaald, met als specialisatie Improvisatie op de harp. Naast solo-optredens speelt Judith ook in de folkband Boanna Boyne en vormt zij het duo Cantarpa met zangeres Élène Vaye en samen met violist Radboud Post het duo Corda Nueva. Daarnaast zet ze haar harp veel in voor welzijnsactiviteiten en therapeutische doeleinden. Zo begeleidt ze yogalessen, geeft ze ontspanningsconcerten en belevingsconcerten voor verschillende doelgroepen.

Tijdens het KEK festival zal Judith midden in de natuur zorgen voor heerlijke serene klanken. Dromerige geïmproviseerde klankwolken zullen worden afgewisseld met Keltische en meditatieve stukken. Ga lekker liggen op het gras en laat je onderdompelen in een bad van klanken.

Eva Sophie Barkhuysen

Eva Sophie staat er ‘echt’ ze oogt zelfverzekerd en heeft een hoog ‘Fuck You’ gehalte!

Eva Sophie Barkhuysen zingt al zo lang ze zich kan herinneren en schrijft haar eigen nummers sinds haar 13e. Met een brede muzieksmaak haalt ze inspiratie van allerlei stijlen en artiesten als The Cure, Rush, Hole, Agnes Obel en meer. Ondertussen speelt ze al 7 jaar gitaar en doet niets liever dan optreden. Ze speelt voor jullie eigen nummers en covers, samen te vatten in de genres alternative rock en indie.

Danschool Dancin is ook aanwezig op het KeK festival!

Dansschool Dancin is gevestigd in Zeddam en geeft danslessen aan kids vanaf 3 jaar. Daarnaast zijn er ook elke week bootcamp en workout trainingen voor volwassenen. Haar 3 selectiegroepen met enthousiaste kids uit Zeddam en omgeving laten u graag zien waar ze elke week voor trainen. Showtijd: 12.00uur

Theater bij KEK Festival


De groene wereld
Natuur en verteltheater

 
De groene wereld brengt interactief  verteltheater met muziek en dans.
 
De groene wereld nodigt de kinderen uit om samen het  verhaal van de mens en de natuur te weven. Samen met kinderen ondersteunen ze  het verhaal met verschillende percussie instrumenten, trommels en dans.
 
Ze spelen in onze yurt 5 voorstellingen van elk een half uur.
 
 
HILOKA
Natuurlijk en sjamanistisch Theater

Marck Hofmeester cClown, muzikant, theatermaker) en Mascha Mulder (danseres, muzikant, theatermaker) vormen samen theaterduo Hiloka

Stap in de magische wereld van Hiloka. Theater met een natuurlijke inslag.
De Groene wereld vertelt over onze verbondenheid met de ritmes en cyclussen van de natuur.
De Witte wereld vertelt ons dat we geboren zijn uit sterrenstof.

Ze nodigen het publiek uit om samen met hun op reis te gaan in de magische wereld van het verhaal, de klank en de beweging. Een voorstelling van Hiloka is een interactieve belevenis met als rode draad onze verbinding met elkaar en met de wereld.

Standhouders van KEK Festival


Rob Kuulkers
Rob Kuulkers (geb.1954) is een veelzijdig kunstenaar. Hij maakt o.a. beelden van steen, is keramist en fotografeert. Na een blessure aan zijn schouder kon hij een jaar zijn arm niet zwaar belasten. Hij is toen begonnen met het maken van sieraden. Hij gebruikt hiervoor afgedankte sieraden die hij uit elkaar haalt. Van de kralen maakt hij weer mooie nieuwe sieraden. Kortgeleden heeft hij ook een hele grote partij in Indië handgemaakte kralen gekregen van een kennis (gegarandeerd niet gemaakt door kinderen). Ook deze kralen verwerkt hij in zijn sieraden.

Tuin-kunst
 Bij Tuin-kunst.nl doen ze dagelijks ons best om de meest leuke en daarnaast maatschappelijk & ecologisch verantwoorde tuinkunst en tuindecoratie te produceren voor een schappelijke prijs. In hun assortiment hebben ze onder andere Ja-Knikkers, Windmolens, Recycle kunst en meer!

Dianne Leijen
Dianne heeft in  haar passie gevonden in het schilderen met acrylverf. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van mensen en dieren. Maar dan wel met kleur en een vleugje humor.

Herkenbaar – Kleurrijk – Mensen – Dieren – Humor.

Het Groene Lokaal
Jan en Martine verkopen honing en producten op basis van honing en bijenwas.
Daarnaast verkopen ze ook Wilderland (on) kruidenthee, Kruiden van Bij de hand, en Iesselcider.

Loodrecht
Tessa is de ontwerper van de prents van Loodrecht. Loodrecht maakt lijntekeningen van gebouwen met een betekenis. Op aanvraag of uit de collectie. Van verhuiskaart tot een unieke prent voor thuis aan de muur.  Heb je een favoriet gebouw, Tessa tekent het graag voor je.

PAGO PIZZA
Marc en Marieke staan dit jaar voor de tweede keer op het KeK festival met PAGO PIZZA.
Zoals de naam verhult, gaan ze op ambachtelijke wijze pizza bakken. Daarbij spelen beleving, kwaliteit en verse ingrediënten een belangrijke rol. Doormiddel van live-cooking in een echte hout-gestookte oven nemen ze bezoekers mee naar Italiaanse sferen. Nieuwsgierig? Bezoek ze op het KeK festival en proef de smaak van PAGO.
Kun je niet wachten? Neem dan alvast een kijkje op hun  website: www.pagopizza.nl of volg ze op facebook (PAGO Pizza) of via Instagram (@pagopizza)

DIM Kaarsen
Iris Maas maakt sinds 2020 met veel liefde en enthousiasme kaarsen. Zij is begonnen met kaarsen maken samen met haar zoon Daan. Hij bedacht de naam DIM Kaarsen, “Daan Iris Maas” en de slogan “Dim je lichten, brandt een kaarsje”. Daan is inmiddels druk met school en andere dingen en zodoende is het nu: DIM Kaarsen “Door Iris Maas”.
In haar ateliertje  in Terborg maakt ze alle kaarsen met de hand, in allerlei kleuren en vormen. Dit maakt elke kaars uniek.
Kaarsen maken is haar passie geworden en ze hoopt nog veel mensen blij te maken met haar mooie creaties. 

Vega La Vie

Ons motto is: ‘Snoepen zonder schuldgevoel´. Dat is waar Vega La Vie voor staat. Alle producten zijn verantwoord en met eerlijke ingrediënten gemaakt. Ze maken bijvoorbeeld geen gebruik van zuivel, geraffineerde suikers of e-nummers. 

Mijn naam is Shahila.
Henna is altijd een passie voor Shahila geweest. Door de jaren heeft ze zowel in binnen- als in het buitenland deelgenomen aan verschillende workshops om haar skills te verbeteren.
Ze gebruikt alleen maar natuurlijke producten die veilig zijn voor de huid.
Het hennapoeder dat ze gebruikt komt uit India en dat mengt ze met kajapoetolie, teatree olie en citroensap.
Natuurlijke henna heeft 24 tot 48 uur nodig om zich te ontwikkelen van een lichtoranje naar een donkerrode kleur. Als je de nazorg regels goed opvolgt heb je lang plezier van je henna versiering.
Kom jij ook bij mij een mooie versiering laten zetten?

Diete Nab
Diete maakt tassen van gerecycled  vintage bont en leer maar ook van (nieuw) koehuid en leer.
Er is een bestaande collectie maar ze werkt vaak in opdracht met materiaal van de klant. Haar atelier is in de Laarschool in Goor waar ze u, op afspraak, graag ontvangt om u alle mogelijkheden te laten zien.

Margriet Lems
Margriet Lems heeft zich bekwaamd in het schilderen met acryl- en olieverf. Ze exposeert op verschillende plekken in de regio. Haar werk gaat nooit over één onderwerp, maar de schilderijen laten een weergave van haar emoties zien. Van een sierlijke figuur die dromerig van zich afkijkt, via een portret van een vrouw met vuurrood haar tot een sereen abstract schilderij. Daarnaast maakt ze kleine lieflijke schilderijtjes voor bijvoorbeeld een (kinder)verjaardag en/of geboorte.

Workshop armbandjes maken voor kinderen
Kinderen kunnen bij Malu en Cato leuke armbandjes zelf maken maar ook kant klaar kopen. Ook kunnen er naar eigen smaak ter plaatse armbanden gemaakt worden door Malu en/of Cato. Zoals armbandjes met je naam, hartjes en heel veel kleuren!

Theo Wicherink –  Houtkunstenaar
De liefde voor bomen komt tot uitdrukking in zijn werk. Theo laat zich door vorm en structuur van het hout leiden naar een artistiek en harmonieus  geheel.
website www.theowicherink.nl


Tanja Hilgers
Tanja Hilgers is wildkruiden-vrouw, illustrator en uitgever van duurzame wildekruiden boeken en kaarten. Tanja: “Ik voel me boodschapper van de inheemse en wilde planten die onze botanische wortels vormen en bij onze cultuur horen. Een bemiddelaar tussen mens en plant, een verhalenverteller die oude en nieuwe kennis over wilde kruiden bij de mensen brengt. Verhalen, sprookjes en oude wijsheden zijn daarbij een grote inspiratiebron.” Tanja geeft sinds 2008 (wilde) kruidenwandelingen en workshops over kruiden en heeft inmiddels een leuke collectie boekjes en duurzame kaarten met wildpluk recepten, eetbare bloemen en krachtplanten.  

Keigoed Speelgoed
Keigoed Speelgoed verkoopt educatief en creatief speelgoed. Kinderen beleven plezier aan spelen en… spelenderwijs leren ze veel! Goed speelgoed is daarbij onmisbaar en dat is dan ook waar Keigoed Speelgoed zich op richt. Spelletjes, knutselspulletjes, wetenschapsspellen, houten speelgoed, puzzels, en nog veel meer. Keigoed voert gerenommeerde merken. Met zorg geselecteerd speelgoed waar een kind lang plezier aan beleeft. Het verkooppunt van Keigoed Speelgoed zit in Shop Melange (Hengelo Gld).

Edelsteenslijperij de Koerboom 
 Ja, wanneer begint het … de bewondering, verwondering over de (half)edelstenen? Voor Anita begon het met het verzamelen van allerlei edelstenen maar ook stenen die zo maar op haar pad kwamen en die er “anders” uitzagen qua kleur en vorm. Die gingen mee naar huis en vonden een plekje. De interesse is gewekt en je struint winkeltjes en markten af waar edelstenen verkocht worden. Vervolgens een aantal workshops en een cursus slijpen van edelstenen. Het bewerken van edelstenen bleek een fascinerend gebeuren te zijn, dat liet haar niet meer los!
Met het slijpen maak je je eigen ontwerp; je kunt delen van de steen ruw laten om de eigenheid van de steen te behouden, je kiest een bepaalde vorm of laat de steen z’n vorm behouden … 
 
Het is prachtig om te doen! 
En als je aan de Koerboom woont is de naam zo geboren! 

Ellen Moorman
Een schilderij maakt je blij.
Met heel veel plezier maakt Ellen schilderijen. Schilderijen met een knipoog, beetje humor, maar met een kleine ondertoon wat me toch een beetje bezighoudt. De grote ogen in al haar werken symboliseren voor haar dat mensen te weinig naar elkaar kijken.
Kijk elkaar eens in de ogen en niet alleen op je smartphone of tablet.
Ga weer eens in gesprek.
Maar vooral: Word blij van haar schilderij!

Suzanne Willems hondenportretten
Suzanne maakt unieke portretten van uw hond.  Daarnaast maakt ze  ook  beelden van honden en andere dieren voor binnen en buiten. De dieren hebben hun eigen karakter en emoties.
Sinds kort ben is ze begonnen met een serie hondenurntjes waarin u de as kunt bewaren van uw beste maatje. www.suzannewillems.nl