Lesellandermuzikanten

Zoals bij vele verenigingen heeft de vergrijzing en de veranderde maatschappij gevolgen gehad voor “Ieselkapel” uit Doetinchem en “Landerkapel” uit Megchelen. Twee muziekverenigingen met dezelfde specialiteit, Egerländer blaasmuziek, die meer dan 30 jaar hebben bestaan, zijn in 2013 samen gegaan om in de toekomst nog naar behoren te kunnen functioneren. Doordat er al enkele jaren werd samengewerkt en enkele muzikanten al bij beide verenigingen speelden, was de keus voor elkaar snel gemaakt en zijn de leden van beide verenigingen samen verder gegaan.

In 2013 is een nieuwe vereniging opgericht, genaamd “Iesellander Muzikanten”, gezeteld in Oude IJsselstreek en spelen hetzelfde repertoire dan voorheen. Met name Egerländer blaasmuziek, de muziek van de wereld bekende orkestleider Ernst Mosch en soortgelijke blaasmuziek. De vereniging telt nu 23 leden en onze thuishaven is het verenigingsgebouw van Willem Tell in Silvolde.

De Iesellander Muzikanten organiseren ieder jaar een Nieuwjaarsconcert in Doetinchem en in Megchelen. Naast deze concerten worden een voorjaarsconcert georganiseerd in het verenigingsgebouw van Willem Tell te Silvolde en een najaarsconcert in het Openluchttheater Engbergen te Gendringen.

Met enige regelmaat treden de muzikanten ook op in verzorgingshuizen en op evenementen als kermis, schutters- en Oranjefeesten. Het repertoire is dan ook zeer geschikt om sfeer te creëren bij dergelijke gebeurtenissen of een familiefeestje. De muzikale invulling van een themafeest van familie, vereniging of bedrijf, zoals een “Tiroleravond” willen wij graag verzorgen.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website www.iesellandermuzikanten.nl.