Hausz-Orkest

Wie is het Hausz-Orkest?
Het Hausz-Orkest is een blaasorkest. In september 2015 bestond het orkest 40 jaar. Aanvankelijk waren de muzikanten allemaal familie. Dat verklaart ook dat de familie Velthausz de meeste muzikanten levert. Maar in de loop der jaren zijn er ook andere goede muzikanten deel uit gaan maken van het blaasorkest. De maximale bezetting van het ensemble bestaat momenteel uit 21 muziekkunstenaars.

Wie is Hausz-Hout?
Na deelname van het hele orkest 2016 heeft in 2017 het koper-ensemble gespeeld in Zeddam. Dat was kunstzinnig een eclatant succes, maar viel door het slechte weer letterlijk in het water.

Dit jaar kunt u luisteren en genieten van de zachte kant van het orkest: de houtsectie. In verschillende samenstellingen kunt u luisteren naar echte klassiekers, zoals Sail along silvry moon, James Bond en Edelweiss. Maar wat dacht u van de Valse Vanité? Een swing wals uit de jaren 20 van de vorige eeuw. En hoe zou een echte Egerländer klinken? Of André Hazes? Kom luisteren naar Hausz-Hout in verschillende samenstellingen van fluit, klarinet, sopraan, alt, tenor en bariton saxofoon.