Duo Pierre et Gerdy

Emotie, passie…beleving? Een reis naar Frankrijk is niet noodzakelijk om terug te komen in de Franse sfeer van zwoele zomeravonden. Doe je ogen dicht en je bent op een pleintje onder de platanen met op de achtergrond het getik van het jeu de boules.

Het duo Pierre et Gerdy vertolkt Franse chansons en musette-walsjes. Denk aan Mon amant de Saint Jean, Une belle histoire, Le ciel de Paris, La vie en rose en La montagne (Het dorp). Gerdy: “Kunst en Kunstig in de Bovendorpsstraat in Zeddam toont ons eigenlijk une petite France met zijn oude gevels, de mooie keien en zijn bijzondere ambiance. Vincent van Gogh had het vast graag geschilderd. Een heerlijke plek voor een nostalgische accordeon en een vrouwenstem. Eenvoudig, puur.”


Achter de naam Pierre van Pierre et Gerdy schuilt de persoon van Peter Smeitink, professioneel pianist en pianodocent die de accordeon als tweede instrument heeft omarmd. Peter is een zeer ervaren musicus met een grote liefde voor samenspel op het gebied van pop en jazz. Zijn bescheidenheid maakt van hem een uitstekend luisteraar en een gewilde begeleider. Gerdy van der Graaf studeerde Franse Taal-en Letterkunde en volgde zanglessen bij diverse zangpedagogen in alle genres. Ze is ook singer songwriter en maakt haar eigen kleinkunst performances. “In het Franse lied komen al mijn liefdes samen: poëzie, zang en het Frans.” Pierre et Gerdy belichamen samen la joie de vivre!