Zilvergilde L’Uniek, unieke sieraden

Zoals het vroeger bij de Gilden ook gebruikelijk was, maken vier edelsmeden uit Doesburg en omgeving ieder hun eigen sieraden, maar ze delen hun passie, inspiratie en vakmanschap met elkaar. Hun sieraden zijn altijd Uniek en ook een beetje Ludiek.

De leden van het Zilvergilde L’Uniek zijn:
Yvon Bilderbeek
Ze volgde de Opleiding Beeldende Vorming en kreeg later les bij verschillende edelsmeden.
Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Daarbij gebruikt ze ook haar foto’s als inspiratiebron. https://www.facebook.com/zilverdesign

Irene van der Horst – Bakker
Ze volgde de Lerarenopleiding Tekenen en de opleiding Creatieve Handvaardigheid, later een beroepsopleiding voor edelsmeden. Ze houdt van het ambacht en vindt het mooi om iets nieuws te creëren, iets wat voor iedereen een bepaalde betekenis kan krijgen. Ze werkt het liefst naar een thema en maakt daarbij een object met een verhaal, waar het sieraad in opgenomen wordt.
www.atelier-iye.nl

Tiny van Zeijl
Ze volgde de cursus edelsmeden bij De Gruitpoort. Ze zoekt naar beeldende vormen waarin het zilver tot zijn recht komt . Daardoor kan het een sieraad worden dat waardevol is voor wie het draagt. Bij haar ontwerpen gebruikt ze soms ook zelfgeslepen stenen. www.t-sier.nl

Helene Berends
Ze is altijd creatief bezig geweest, o.a. schilderen, beeldhouwen en keramiek. Ze werkt intuïtief en gaat uit van het materiaal, de vorm en de kleuren. Bij haar ontstaat een sieraad al werkende met verschillende metalen, zoals zilver, koper, titanium of tombak, zelfgeslepen stenen of ander interessant materiaal.
Helene kan helaas niet aanwezig zijn.
https://www.facebook.com/ZilverGildeLUniek