Mirjam Dominicus

Ik ben in 1967 geboren en opgegroeid in de Liemers, in het mooie stadje Zevenaar. Al vele jaren ben ik met plezier werkzaam in de gezondheidszorg. Tijdens een moeilijke periode in mijn leven ben ik begonnen met tekenen. Ik hou van reizen en wandelen, waarbij ik inspiratie opdoet voor mijn grote passie, het schilderen.

Ik ben autodidact op schildergebied. Op een gegeven moment ben ik in aanraking gekomen met mensen die kunstwerken maken met acryl (gieten). Zij hebben ervoor gezorgd dat ik me heb verdiept in deze techniek en me deze heb eigengemaakt. De verschillende technieken, prachtige en verrassende kleurencombinaties inspireren me steeds iets nieuws te proberen en de techniek verder te ontwikkelen en verfijnen.

Waarom gieten?

Acryl gieten is een verftechniek waarbij je de verf op een bepaalde manier verdunt om hier vervolgens mee te gieten. Door het toevoegen van siliconen of additieven ontstaat een mengsel dat bijzondere effecten creëert. Daarnaast is er niet één specifieke manier hoe je de verf toepast op bijvoorbeeld je canvas, er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen. Door middel van deze verrassende techniek ontstaan prachtige vloeiende en kleurrijke krachtige schilderijen. Niet één schilderij is hetzelfde. Mijn website: www.acrylic-arts.nl